En VD som inte är rädd för att smutsa ner sig

30 september 2014

När Christer grundade VIMAB 1986 var ”att gå till jobbet” lika med en dag som servicetekniker. Men i takt med att företaget har växt, har även Christers ansvarsområden utvidgats. Idag är besöken hos kunderna ett inslag han ser fram emot.

– Det är så skönt att komma ifrån skrivbordet ibland och jobba lite som man gjorde förr. Det rensar huvudet.

christer webb new

Men det är inte bara några dagars kundbesök det rör sig om. I år har Christer, än så länge, varit ute runtom i landet i drygt två månader. Bland annat har kärnkraftverket i Oskarshamn besökts.

– För mig är det viktigt att hålla en nära kontakt med kunden och visa att man är närvarande på riktigt, och inte bara en röst i telefonen.

Kundkontakten i all ära, men det finns även något mer som lockar ut Christer på vägarna. Väl på plats utför han alla moment i arbetsprocessen tillsammans med kollegorna på golvet. Det ger honom en bra uppfattning om hur personalen tycker att verksamheten fungerar.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt, speciellt för mig som vd, att hålla sig à jour och se verkligheten. Sen är det självklart jäkligt roligt att träffa gubbarna ute på plats! Personalen är det viktigaste vi har, avslutar han.