Systemutvecklare – VIMAB AB (Tillsatt)

Har du mångårig erfarenhet av att jobba som utvecklare, är nyfiken som person och vill arbeta i nära samarbete med slutanvändarna? I denna roll erbjuds du möjligheten att arbeta i en mycket utvecklande och omväxlande miljö.

Om företaget

VIMAB:s historia börjar redan 1986. Vår huvudsakliga verksamhet består av att reparera och underhålla processventiler ute hos kunderna och i egna verkstadslokaler. Verksamhet bedrivs på fem ställen i Sverige med huvudkontoret i Motala och filialer i Perstorp, Söderhamn, Stenungsund, Stockholm samt ett dotterbolag i Norge.

Vi har idag ett egenutvecklat verksamhetssystem samt en hel del stödsystem som rör allt från automatisk inventering av datorer till program för funktionskontroll av säkerhetsventiler (insamling av mätdata). Det finns även mobila klienter som gör det möjligt att komma åt delar av vårt verksamhetssystem från mobiler och plattor.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med utveckling av vårt egenutvecklade verksamhetssystem och företagets övriga stödsystem. I dina arbetsuppgifter ingår hela utvecklingsprocessen från att hjälpa till med kravställning och design, till att skapa och leverera. Arbetet innefattar alla delar från design av gränssnitt till den bakomliggande affärslogiken och lagringen av information. En mindre del av arbetsuppgifterna rör drift och underhåll av vår IT-miljö.

Vem är du?

Vi tror att du är en utvecklare med hjärta för utveckling av funktionalitet i nära samarbete med slutanvändarna. Vi är en liten organisation med snabba beslutsvägar och direkt återkoppling på de utvecklade funktionerna.
Det krävs att du är nyfiken, gillar att lära dig nya saker men också har en förmåga att lyssna, analysera och dra slutsatser i nära samarbete med dina kollegor. Det är viktigt att du är en lagspelare som gillar att både lära och dela med dig av dina kunskaper.

Kunskaper

Vi arbetar primärt med Microsofts Visual Studio som verktyg och våra system är bland annat utvecklade i ASP.NET Forms, MVC (Web API), Windows Forms, Windows Services mm. och de flesta har .NET Framework som bas. Vår mobila klient använder Angular 5, med tillhörande Web API, JSON för autentisering och datahämtning.
Du bör ha goda kunskaper i C# och Javascript. Kunskaper i HTML5 och CSS är också nödvändiga då flera system är webbaserade. Som databasmotor använder vi MS SQL Server. Några av våra tekniska system använder lokala databaser som t.ex. SQLite och Microsoft SQL Server Compact.

Formella krav

  • Minst 3-årigt gymnasium eller motsvarande
  • Flera års erfarenhet av att programutveckling i C# samt JavaScript
  • Erfarenhet av utveckling av webapplikationer (ASP.NET/MVC) samt  goda kunskaper i HTML5,CSS
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Motala
Lön: Enligt överenskommelse

Kontakt

Du är välkommen att skicka din ansökan, med bifogat CV inklusive referenser samt personligt brev via e-post till . Märk din ansökan med ”Utvecklare” i ämnesraden på meddelandet.

Urvalet sker löpande, så skicka in din ansökan så snart du kan.  I och med att du skickar in din ansökan medger du att vi hanterar och lagrar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ställa dessa till IT-ansvarig Per Löfstedt via e-post: eller  telefon: 0141-23 77 56.

Sista ansökningsdag 2019-03-31