Vatten & avlopp

Vimab är din pålitliga partner inom VA-branschen. Med över 35 års erfarenhet och en stark närvaro inom branschen erbjuder vi skräddarsydda och effektiva lösningar som stöder dina behov inom VA.
Vårt fokus är att optimera processer och säkerställa hållbarhet i varje steg.

Ventilservice

Vimab är ledande inom ventilservice och erbjuder omfattande lösningar inom hantering och underhåll av ventiler för kunder inom VA-branschen. Med vår breda erfarenhet och expertis inom området har vi etablerat oss som en pålitlig partner för företag som behöver säkra och effektiva lösningar för sina vatten- och avloppsanläggningar.

Våra tjänster inom ventilservice är skräddarsydda för att möta de unika behoven hos våra kunder.

Vi förstår att VA-branschen står inför särskilda utmaningar, och vår uppgift är att hjälpa till att lösa dem.

Underhåll & reservdelar

Ventiler, liksom andra tekniska komponenter, kan emellertid slitas ut över tid eller ställa till med problem som kräver snabba åtgärder. Därför är en pålitlig försörjning av reservdelar och möjligheten att byta ut ventiler en viktig del av en effektiv drift.

Vimab tillhandahåller högkvalitativa reservdelar för ventiler och manöverdon, och vi har utvecklat ett omfattande utbud som passar de flesta fabrikat och modeller på marknaden. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att snabbt och kostnadseffektivt återställa funktionaliteten hos anläggningar. Vid långa ledtider eller omotiverat högt pris har vi möjligheten att tillverka reservdelar i någon av våra fem verkstäder. 

Akuta insatser & säkerhet

Vi har stor lokal närvaro på flera olika platser runt om i Sverige. Vi har etablerat oss på fem strategiskt placerade verkstäder i Perstorp, Stenungsund, Motala (Huvudkontor), Stockholm och Söderhamn.

Genom att vara nära våra kunder kan vi erbjuda en omedelbar respons vid akuta problem eller underhållsbehov.

Våra tekniker finns inom räckhåll och kan snabbt ta sig till din anläggning för att lösa eventuella problem eller utföra underhållsarbete. Detta minimerar driftavbrott och minskar den ekonomiska påverkan på er verksamhet..

Vimab är ett svenskt säkerhetsklassat företag. Detta innebär att vi är godkända och auktoriserade att utföra uppdrag inom känslig infrastruktur och i områden som är kritiska för nationell säkerhet.

Säkerhet och tillit: Som ett svenskt säkerhetsklassat företag har Vimab visat att vi har högsta säkerhetsstandarder och tillämpar rigorösa säkerhetsförfaranden i alla våra operationer.

Kvalificerad för känsliga uppdrag: Vårt godkännande öppnar upp möjligheten för oss att utföra uppdrag i miljöer och områden som kräver exceptionell säkerhet och tillförlitlighet. Detta kan inkludera anläggningar som är nödvändiga för samhällets funktion, inklusive vattenreningsanläggningar, kraftverk och andra kritiska system.

Samarbete med känslig infrastruktur: Många av våra kunder inom vatten- och avloppsindustrin är också en del av känslig infrastruktur, vilket innebär att de har strikta krav på säkerhet och driftskontinuitet. Att vara ett säkerhetsklassat företag gör oss till en idealisk partner för dessa organisationer, eftersom vi förstår och uppfyller samtliga höga säkerhetsstandarder.

Vill du veta mer?

Tveka inte på att höra av dig till oss!