Säkerhetsventilutbildning

4 June 2018

Den 28 ? 29 november är det dags igen för vår populära säkerhetsventilutbildning.

Kursinnehåll

En viktig del för en säker anläggning är fungerande säkerhetsventiler. För att uppnå och garantera detta krävs kunskap om säkerhetsventiler, med avseende på användning, funktion och installation. Kursen ger en god insikt i hur säkerhetsventiler fungerar och vikten av att underhåll och installationer av säkerhetsventiler utförs på ett riktigt sätt. Kursen genomförs i samarbete med VIMAB och i deras lokaler. Här finns tillgång till väl utrustade verkstäder där den teori som tas upp genast kan tillämpas och exemplifieras på ett bra sätt. Kursdokumentationen innehåller en omfattande allmän teoridel om säkerhetsventiler och deras installation samt metoder för beräkning av kapacitet och tryckfall.

Kursen ger ökad kunskap om säkerhetsventiler avseende användning, funktion och installation för att kunna garantera en säker anläggning. Efter kursen skall deltagaren kunna ta isär och renovera en säkerhetsventil på ett riktigt sätt så att dess funktion är kvar efter renoveringen.

Kursen vänder sig till personer som i sitt arbete utför underhållsarbete på, nyinstallerar eller dimensionerar säkerhetsventiler.

sakerhets utbildning

Teori om säkerhetsventiler

  • Konstruktion
  • Terminologi
  • Installation
  • Tryckfall
  • Krav vid inköp

Praktik i verkstad

  • Isärtagning och ihopsättning
  • Ventilens delar
  • Slipning
  • Mått och spel
  • Proof printing

Kursen vänder sig till:

Personer som i sitt arbete utför underhållsarbete på, nyinstallerar eller dimensionerar säkerhetsventiler.

Tid och plats

28-29 november 2018. Kursen genomförs hos VIMAB i Motala. Här finns tillgång till väl utrustade verkstäder där den teori som tas upp genast kan tillämpas och exemplifieras på ett bra sätt.

Pris

13.000 kr inkl. dokumentation, lunch och kaffe. Moms tillkommer.

Dokumentation

Kursdokumentationen innehåller en omfattande allmän teoridel om säkerhetsventiler och deras installation samt metoder för beräkning av kapacitet och tryckfall.

Kursledare

Per Cronberg Löfmarck, kursledare och kontaktperson rörande säkerhetsventilutbildning, Inspecta.
Peter Carlsson, VIMAB AB, 0720-622 595.

Vill du veta mer om kursens tekniska innehåll

Kontakta Per Cronberg Löfmarck, Inspecta, tel 08-5011 3533, e-post moc.a1720987983tceps1720987983ni@gr1720987983ebnor1720987983c.rep1720987983

Företagsanpassad kurs

Kursen kan även hållas företagsanpassad enligt kundens önskemål. För kursuppläggning och kostnad, kontakta Per Cronberg Löfmarck, tel 08-5011 3533.

Anmälan och övrig information

OBS! Antalet platser är begränsade.