Inventering

Har du full koll på vilka ventiler och ångfällor som sitter i din anläggning? Om svaret är nej är det hög tid för en inventering av dina ventiler, eftersom kontroll och dokumentation är avgörande för rätt underhåll och effektiva åtgärder vid haveri. Och behovet är ofta stort. Faktum är att i många anläggningar runt om i landet sitter idag objekt som vi inte ens visste fanns, objekt som kanske inte ens är aktuella och som kan tas bort.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av en inventering av dina ventiler!

Inventering av ventiler – Kartläggning som ger dig koll

Inventering och kartering är en kartläggning som ger dig den kontroll du behöver. Vi lokaliserar, dokumenterar uppgifter om ventilen och märker upp armaturen som sitter på plats. Dessutom upptäcker vi externa läckage eller andra eventuella skador. Du får en god överblick över alla ventiler, hur de mår och om något behöver åtgärdas.

Genom inventeringen får du bättre underlag för revision och underhåll av anläggningen. Den är också till god hjälp när du behöver beställa rätt reservdelar, och fungerar som underlag för riskbedömning för processkritiska ventiler.

Hur går en inventering av ventiler till?

Inventeringen görs fysiskt på plats av en av våra tekniker. Hur inventeringen ser ut skiljer sig mycket från fall till fall och utformas efter kundens behov och önskemål.

Reservdelar för ventiler – bra att ha på lager

Tack vare vårt stora ventillager av gamla som nya modeller kan vi se till att ert reservdelslager är tillfredsställande. Vi har genom åren sett att våra kunder kan göra stora besparingar genom att ha ett väl genomtänkt reservdelslager om akutläge uppstår.