Ny utbildning: Servicetekniker inom industri

4 juni 2024

Ny utbildning: Servicetekniker inom industri – Östsvenska Yrkeshögskolan i Motala

Östsvenska Yrkeshögskolan i Motala lanserar en ny och spännande utbildning för framtidens servicetekniker inom industri. Den ettåriga utbildningen, som startar i september, ger 200 NY-poäng och är utformad för att möta det växande behovet av kvalificerad arbetskraft inom denna viktiga sektor.

 

En av de starka krafterna bakom utbildningen är VIMAB, som har spelat en central roll i utvecklingen av studieplanen. Som en ledande aktör inom ventilteknik och industriell service bidrar VIMAB inte bara med sin expertis utan också engagerat och aktivt i ledningsgruppen för att säkerställa att utbildningen är relevant och högkvalitativ.

”Vi på VIMAB drivs av att förmedla kunskap och vi är väldigt glada över att denna utbildning nu blir verklighet. Det finns en stor brist på kunnig personal inom vår bransch i hela landet. Den här utbildningen är ett viktigt steg för att möta detta behov och ge nya förmågor en chans att utvecklas,” säger Ludvig Wisell på VIMAB.

Utbildningen Servicetekniker inom industri är utformad för att ge studenterna både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som behövs för att lyckas i yrket. Fokus ligger på att lära sig om olika tekniska processer och ventilteknik, med målet att förbereda studenterna för arbetslivet direkt efter examen.

För företag som söker efter kvalificerad personal är detta en utmärkt möjlighet att hitta nya talanger. Östsvenska Yrkeshögskolan i Motala uppmuntrar företag att erbjuda praktikplatser (LIA) till studenterna. Genom att göra detta kan företag inte bara bidra till utbildningen av framtidens arbetskraft utan också identifiera och rekrytera potentiella medarbetare.

”Har ni en praktikplats att erbjuda? Vänd er till utbildningen och hjälp oss att forma framtidens servicetekniker inom industri” fortsätter Ludvig Wisell ”Tillsammans kan vi säkerställa att vi har den kompetens som krävs för att möta framtidens utmaningar.”

För mer information om utbildningen och hur man ansöker, besök Östsvenska Yrkeshögskolans hemsida.

Detta är en fantastisk möjlighet för både studenter och företag att växa och utvecklas tillsammans.