Ny VD – Matz Carlsson

20 mars 2024

Det är med stor glädje vi på Vimab välkomnar Matz Carlsson som ny VD. Hans passion för ledarskap och innovation gör honom till den perfekta kandidaten för att styra Vimab mot nya framgångar.

Profilbilder 500 × 500 px 2

Matz, som började sin resa hos oss på Vimab i början av 2023, har snabbt klättrat inom företaget från att vara ansvarig för serviceorganisationen till att tjänstgöra som Operativ chef innan han tog steget till VD. Med en bakgrund som ekonom och med en karriär inom en mängd olika branscher, inklusive  finans-, VVS-, fastighets-, bygg- och entreprenad- samt bostadsutvecklings-sektorn, känner han en stark samhörighet med Vimabs behov och utmaningar. ”Det har känts bekant och har varit lätt för mig att förstå verksamheten, mycket tack vare mina tidigare erfarenheter,” förklarar Carlsson.

Att bli en del av Vimabs framtid är en otrolig möjlighet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med vårt fantastiska team för att inte bara fortsätta leverera den höga service och kvalitet våra kunder förväntar sig, men även att ta våra lösningar och vår verksamhet till nästa nivå,” säger Matz. Hans ambition är att tillsammans med Vimabs engagerade medarbetare utveckla företaget till att bli det självklara valet för kunder inte bara i Norden, utan också på en internationell marknad. ”Att få göra skillnad tillsammans med andra, att driva innovation och skapa värde är centralt för mig,” tillägger han.

Med sin omfattande erfarenhet och personliga drivkraft är Matz idealiskt positionerad för att leda Vimab in i framtiden. Han lägger stor vikt vid innovation och teknologisk utveckling och ser det som avgörande för att stärka vår position på marknaden. ”Vårt fokus kommer att ligga på att fortsätta utveckla våra tjänster och teknologier för att möta våra kunders behov och överträffa deras förväntningar, idag och imorgon,” säger han.

Ett centralt tema i Matz ledarskap är investering i personalen – Vimabs mest värdefulla resurs.
Vårt arbete och vår framgång bygger på vår personal. Genom att investera i deras utveckling och välbefinnande, säkerställer vi att vi kan fortsätta att erbjuda exceptionell service till våra kunder,” understryker han.

Det är med stor spänning och förväntan vi ser Matz Carlsson vid rodret för Vimab. Hans branschkunskap, ledarskapstalang, och passion för framåtskridande lovar inte bara att föra Vimab in i en ny era av framgång, utan också att inspirera och förnya vårt gemensamma engagemang för utveckling.

Mer om Matz Carlsson:

  • Ålder: 56 år
  • Bostad: Vadstena, Sverige
  • Fritidsintressen: Snickeri, Hemmaprojekt, träning

 

Vid sidan av sitt arbete som VD på Vimab, ägnar Matz sin fritid åt snickeri, engagerar sig i olika hemmaprojekt och spelar mycket padel. Hans passion för både professionell och personlig utveckling präglar hans ledarskap och engagemang för företagets framtid.